Rak Ikan Laga

Rak Ikan Laga Murah

Jika anda mempunyai banyak bekas ikan laga yang mempunyai isi di dalamnya, pasti anda memerlukan rak ikan laga yang bagus untuk menyusun balang-balang ikan laga anda. Antara masalah yang kerap kali berlaku apabila anda memelihara ikan laga dalam jumlah yang banyak adalah berkenaan lokasi, dimana anda hendak letak ikan-ikan anda.

Rak Ikan Laga

Bagi mereka yang membiak ikan laga, anda perlu menyediakan bekas @ balang ikan laga yang banyak untuk menampung jumlah ikan laga yang dihasilkan. Tambahan, ikan laga ini perlu diasingkan ke bekas individu apabila mencapai tahap umur tertentu bagi mengelakkan ia berlawan sesama sendiri.

Cara terbaik yang boleh dilakukan untuk mengatasi masalah ini adalah anda perlu menyediakan rak ikan laga untuk menyusun bekas-bekas ikan laga ini dengan baik dan tersusun. Antara rak ikan yang boleh dibeli dengan harga murah adalah seperti berikut:

Rak Ikan Besi

Kelebihan Rak Ikan Besi

Dengan adanya rak untuk menyimpan ikan laga ini menjadikan anda lebih banyak ruang untuk menghasilkan lebih banyak ekor ikan laga anda. Tambahan, dengan menyusun di atas rak akan memudahkan anda untuk melihat jika terdapat sebarang tanda ikan laga sakit atau sebagainya. Jika anda penjual ikan laga, amat mudah untuk mempamirkan harga ikan laga di sekitar rak tersebut. 

Oleh sebab itu, tidak rugi jika anda melaburkan sedikit wang untuk menyediakan tempat bagi menyimpan ikan laga ini. Pastikan anda membeli dari pembeli yang dipercayai dan rak yang diperbuat daripada bahan yang berkualiti agar taha lebih lama. 

**Tekan butang Shopee yang disediakan untuk terus ke laman penjual Shopee

Penghadang Ikan Laga

Bekas Ikan Laga

Selain daripada rak ikan, anda juga turut memerlukan penghadang bekas ikan laga bagi mengelakkan ikan laga berlawasan sesama sendiri. Ditambah pula susunan balang ikan ini disusun secara rapat bagi menjimatkan ruang di rak ikan, maka anda perlu meletakkan penghadang diantara balang ikan laga tersebut.

Berita baiknya, anda kini boleh sahaja dapatkan penghadang ini dengan harga yang murah sahaja di laman Shopee. Untuk maklumat lanjut sila tekan link di bawah untuk terus ke laman penjual Shopee.

Scroll to Top
Scroll to Top