Pam Air Akuarium

Pam Air Akuarium

Pam air akuarium adalah sebuah alat yang digunakan untuk pam oksigen akuarium agar air menghasilkan lebih banyak oksigen untuk ikan hiasan. Pam air ini telah digunakan secara meluas terutamanya untuk ikan peliharaan mahupun ikan yang diternak. Yang pasti dengan adanya pam air ini memberikan banyak manfaat untuk kualiti air akuarium anda.

Fungsi Pam Air Akuarium

Bagi anda yang belum tahu, pam air akuarium ini mempunyai fungsi yang tersendiri untuk air ikan hiasan. 2 fungsi utama pam air ini adalah:

  • Menghasilkan aliran aeration
  • Memberikan aliran arus air

Jika dilihat fungsinya, aliran aeration ini adalah yang paling penting di dalam akuarium kerana dengan aliran ini akan menaikkan kandungan oksigen di dalam air akuarium. Ini akan menjadikan ikan lebih aktif dan sihat dengan menerima oksigen yang cukup. Ini adalah fungsi yang ada pada setiap pam air.

Dengan menggunakan pam air ini juga boleh menghasilkan aliran arus di dalam akuarium anda. Arus ini bagus untuk ikan-ikan hiasan jadikan sebagai tempat bermain dan bergerak. Ikan semula jadinya gemar untuk bermain dan aktif di kawasan yang mempunyai aliran yang bergerak.

Pam Air Terbaik di Shopee

Terdapat banyak jenis pam air yang terdapat di pasaran untuk anda pilih. Disini kami kongsikan beberapa jenis pam air yang popular, murah dan berkualiti untuk anda. Anda boleh mendapatkan alatan pam ini secara dalam talian Shopee sahaja. Pastikan membaca terlebih dahulu review daripada pembeli-pembeli yang lepas ya.

Mini Aquarium USB Air Pump

Pam Air Akuarium

Aquarium Submersible Water Pump

SOBO Aquarium Submersible Mini Water Pump

Pam Air Akuarium

Sobo Submersible Filter Pump Aquarium 3 in 1

Akhir Kata

Senarai pam air akuarium ini adalah antara unit yang terjual dengan banyak sekali di Shopee. Kami sangat cadangkan anda membaca review dari pembeli yang terdahulu sebelum membuat pembelian agar lebih berbaloi dengan harganya. Selain itu, kami turut cadangkan anda memilih pam air yang mempunyai fungsi sebagai penapis air akuarium. Iaitu model  Sobo Submersible Filter Pump Aquarium 3 in 1. Anda mungkin meminati artikel Bbs Artemia Terbaik

Scroll to Top
Scroll to Top